Сръбският президент коментира санкциите срещу Русия: Сърбия ще запази политиката си

...
Сръбският президент коментира санкциите срещу Русия: Сърбия ще запази политиката си
Коментари Харесай

Вучич: Сърбия няма да налага санкции срещу Русия, докато може

Сръбският президент разяснява глобите против Русия: 

" Сърбия ще резервира политиката си по въпроса за антируските наказания и няма да ги постанова, до момента в който може ", съобщи президентът на страната Александър Вучич в изявление за телевизия " ТВ Прва ", представен от Българска телеграфна агенция.

" Ще запазим политиката си, до момента в който можем. Тя е да вървим по европейския път, да запазим обичайното си другарство и да бъдем самостоятелни и независими ", добави Вучич. 

По думите му, когато кажат на Сърбия, че й остават шест месеца до присъединението към Европейския съюз, страната ще  съобрази политиката си с условията.

Сръбският президент сподели още, че Прищина " ще продължи нападателните си дейности, до момента в който не завземе обитаемата със сърби северна част Косово ". Вучич добави обаче, че Белград е " подготвен да резервира мира съвсем непременно ".

Александър Вучич съобщи и че Сърбия не се нуждае от ничии военни бази на своя територия: " Страната не се нуждае от ничии военни бази, тя ще резервира военния си неутралитет, сама ще укрепи армията си, ще се грижи за жителите си и ще бъде задоволително мощна, с цел да бъде самостоятелна ".

" Сърбия желае да се погрижи за своя народ, да бъде задоволително мощна, с цел да се изправи сама ", разяснява той в отговор на известия в някои медии, че Русия желае да трансформира филантропичния център в Ниш във военна база. 

Той увери, че до момента в който той е президент на страната, тя ще резервира военния си неутралитет:

" Вариантите са три: или ми изтича мандатът след пет години и към този момент няма да съм главнокомандващ, или ще ме отстранят на съвещание, което изисква болшинство от две трети плюс болшинство на референдум, или те ще ме убият, или самичък ще умра - тогава да, можете да накарате Сърбия да загуби неутралитет ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР